novice_2013_praznik_obcine_cerkno

1. oktober – praznik Občine Cerkno

admin Novice

Občina Cerkno danes praznuje občinski praznik in sicer v spomin na rojstvo dr. Franca Močnika ter na ustanovitev Vojkove brigade.

Na sobotni slavnostni seji občinskega sveta, ki je tokrat potekala nekaj dni pred praznikom, sta predsednica občinske komisije za nagrade in priznanja Marija Hvala in župan občine Cerkno Miran Ciglič podelila letošnje Bevkove nagrade in Bevkovo priznanje. Bevkovo nagrado so prejeli: Skavtska skupina Steg Cerkno 1, Prostovoljno gasilsko društvo Novaki in Cerkljanska klekljarska sekcija Marjetica. Letošnje najvišje občinsko priznanje – Bevkovo priznanje – pa je za zgledno polstoletno upravljanje s Partizansko bolnico Franja prejel Mestni muzej Idrija.

Sicer pa je letošnje praznovanje občinskega praznika občina strnila v dvodnevni dogodek, skupaj z gostujočimi gosti iz Italije in Hrvaške, v okviru projekta Evropa za državljane. http://ezd.cerkno.si/

Sredstva iz projekta, 13 tisoč evrov, so namenjena ohranjanju kuturne dediščine in ustvarjanju novih gospodarskih ter turističnih priložnostih v lokalnem okolju. Občina se ob tem nadeja, da bodo na novo odprta vrata pripomogla k novim možnostim za uspešno sodelovanje.